Zo herken je échte vriendschap!

Wanneer je heel veel Facebook-vrienden hebt wil dat nog niet zeggen dat het echte vrienden zijn. Sommigen ken je misschien niet of nauwelijks en dus zijn deze “vriendschappen” vaak niet echt te noemen. Maar ook in real life blijkt soms dat een vriendschap niet heel oprecht is en zijn je echte vrienden vaak maar op één hand te tellen. Maar wat maakt iemand dan een echte vriend (of vriendin)? Lees deze 11 signalen en je weet het!

1. Zij accepteren alles aan jou, inclusief je flaws
Ja, zelfs jij hebt ze, imperfecties. En dat vinden jouw echte vrienden geen enkel probleem. Ze zijn er niet op uit om je te veranderen, je bent goed zoals je bent. Van je onuitstaanbare stemmingswisselingen tot aan de arrogante houding die je aanneemt wanneer je de auto zoals gewoonlijk zonder problemen hebt ingeparkeerd. Kijk, dat wil niet zeggen dat ze het altijd met je eens zijn of ‘ja en amen’ zeggen, maar ze respecteren je om wie je bent. Jij kan volledig jezelf zijn en vindt het fijn om tijd met ze door te brengen. Ook al heb je misschien je dag niet. Want zelfs op zo’n moment, zien je echte vrienden nog iets positiefs in je.

2. Ze zijn er voor je in goede tijden en slechte tijden
Vaak zijn het de barre tijden waarin je je echte vrienden leert kennen. Die laten je niet vallen wanneer het niet goed met je gaat. Ze staan achter je en doen er alles aan om je er weer bovenop te helpen. De fake friends hebben hier helemaal geen zin in en zien jou met jouw problemen alleen maar als een last.

3. Ze zijn blij voor je wanneer het goed met je gaat
Ze zijn geen echte vrienden wanneer ze zich jaloers en respectloos gedragen als het goed met je gaat. Je hebt iets bereikt in jouw leven waar je ontzettend gelukkig mee bent of hard voor hebt gewerkt, maar alleen echte vrienden zullen oprecht blij voor je zijn. Let dus ook goed op wanneer het lekker gaat met je. Jouw echte vrienden zullen er zijn wanneer je nieuw hoogtepunt in je leven hebt bereikt. De neppers zie je niet en hoor je niet.

4. Je voelt je helemaal op je gemak en ze weten waarschijnlijk een aantal dingen over jou die anderen niet weten
Jouw diepste geheimen zijn veilig bij je ware vrienden. En ook je wildste dromen, je blunders, je mooiste jeugdherinneringen en je mafste trekjes deel je alleen met hen. Omdat je je nu eenmaal 100% op je gemak voelt. Echte vrienden zijn op zoek naar meer diepgang, willen je echt leren kennen. Let maar goed op, zogenaamde vrienden tonen geen oprechte interesse in jou als persoon.

5. Het is geen eenrichtingsverkeer
Jij bent niet degene die altijd als eerste contact opneemt om af te spreken. Beiden doen moeite om het contact te onderhouden. Bij een echte vriend krijg je niet het gevoel dat je als een schoothondje erachter aan moet zitten om eens een keer af te spreken. Echte vrienden maken tijd voor elkaar en bellen elkaar niet alleen als ze iets nodig hebben, maar doen dat omdat ze om elkaar geven.

6. Echte vrienden geven je energie (en slurpen het niet uit je)
Als je een echte vriend hebt gezien, zit je vol energie. Alarmbellen moeten verschrikkelijk gaan rinkelen als je doodmoe thuiskomt na een afspraak met een vriend omdat diegene de energie uit je heeft gezogen. Een echte vriend zorgt ervoor dat je je goed voelt over jezelf en je leven en niet het tegenovergestelde.

7. Ze vertellen je de waarheid, ook al wil je het niet horen
Ze praten je niet naar de mond. Echte vrienden zijn straight forward en zeggen waar het op staat. Ook al bevalt het je niet. En ook vind je het misschien bloedirritant bij tijd en wijle, je accepteert het wel want er zijn maar weinig andere mensen die zo eerlijk tegen je kunnen en durven zijn. En die eerlijkheid is niet om je naar beneden te halen, maar juist om je te helpen.

8. Ze vergeven je
Bij echte vrienden hoef je niet op eieren lopen. Fouten maken mag en je uitgebreid verontschuldigen is dan ook niet nodig. Ze weten dat je altijd goede bedoelingen hebt ongeacht de vergissing die je hebt gemaakt.

9. Ze roddelen niet over je
Dit soort onvolwassen en respectloze acties horen niet bij echte vrienden. Waar een fake friend slecht over je praat, zodra je de kamer hebt verlaten, zou een echte vriend dat nooit doen. Als diegene je wat te melden heeft, dan gaat hij of zij rechtstreeks naar jou.

10. Ze vinden het prima wanneer je ook andere vrienden hebt
Echte vrienden zijn niet jaloers of bezitterig en vinden het absoluut geen probleem wanneer je ook andere vriendschappen hebt. Waarom zouden ze? Jullie vriendschap heeft een solide basis en dat is wat telt. Je hoeft niet op 24/7 op elkaars lip te zitten om waarde te geven aan de vriendschap.

11. Je deelt zoveel grappige en mooie herinneringen met elkaar dat je de tel kwijt bent.
Jullie zijn zo close, dat jullie aan één blik genoeg hebben. Vele uren hebben jullie samen doorgebracht, soms in totale stilzwijgen, soms met domme grapjes die alleen jullie begrijpen, soms huilend maar veel vaker lachend. Er zijn genoeg herinneringen gemaakt om een heel leven samen op te teren. Geniet ervan!

 

Bron: Power of Positivity

Laat een bericht achter

Navigeer