Zo voelt het wanneer je als man al decennia lang omringd wordt door vrouwen

Jerry Laisina (60) heeft altijd vrouwen om zich heen. Nee, hij is geen oliesjeik met een harem, maar een getrouwde man met vijf dochters en opa van twee kleindochters. Nu is hij nog de enige man in huis, maar dat gaat niet lang duren want later dit jaar verwacht hij zijn eerste kleinzoon.

In het kader van Vaderdag stelden wij hem vijf vragen over het vader- en grootouderschap.

Leven met een vrouw, vijf kinderen en twee kleinkinderen. Hoe voelt dat nou?
Nou, eigenlijk heb ik altijd al een groot gezin gewild. Ik ben getrouwd met een geweldige vrouw, die in mij gelooft, naast me staat, mij vertrouwt en van mij houdt, heb vijf mooie dochters die mij respecteren en voor wie ik een powerman ben én ook nog  twee kleindochters die me beschouwen als een super iron-opa. Daardoor voel ik me heel bevoorrecht.

Noem drie leuke en minder leuke kanten van een groot gezin waarin je de enige man bent
(op je schoonzoons na)?
Het is gezellig, druk en plezant. Stil is het nooit en na een lekker weekje vakantie met mijn vrouw, we zijn net terug, kan ik niet wachten om weer thuis te zijn. Er zijn ook wel nadelen,hoor. Ik kan niet uitslapen, ik ben verplicht tv-programma’s te kijken waar celebrities de hoofdrol in spelen en ik word regelmatig ingezet als privé-chauffeur.

Na al die vrouwen is er nu een kleinzoon op komst. Hoe vind je dat?
Eerlijk gezegd moet ik nog steeds wennen aan de gedachte dat er een Laisina warrior op komst is. Ik heb gelukkig nog even de tijd om te landen, maar dat maakt de komst van onze kleinzoon zeker niet minder welkom.

Heb je al plannen om met je kleinzoon dingen te gaan ondernemen? 
In tegenstelling tot oma heeft deze opa nog helemaal geen plannen.

Je bent een rijk man met zo’n groot gezin. Als je naar jouw kroost kijkt, wat gaat er dan door je heen?
Ik denk aan hoe dankbaar ik ben dat iedereen gewenst, geliefd en gezond is en een geweldige toekomst voor zich heeft. Gods ontmoeting, bescherming, rust en vrede is mijn grootste wens voor mijn hele gezin.

Laat een bericht achter

Navigeer