Zo wordt uit eten met kinderen een (gezond) feestje!

Eén van de verborgen pareltjes van onze hoofdstad is I-Dock restaurant, bar & marina terrace, gelegen aan de passantenhaven (de enige in Amsterdam) tussen de Westerdoksdijk en het IJ in. Het zonnige drijvende terras nodigt uit om buiten te eten of lekker te relaxen in één van de zitzakken met een glas wijn erbij. Binnen aan de bar kun je de heerlijkste cocktails bestellen en het strakke en sfeervol ingerichte restaurant heeft een internationale keuken met Mediterraanse invloeden. De inrichting in combinatie met het uitzicht op de jachten die aangemeerd liggen geeft het geheel een mondaine sfeer. En als je geluk hebt, kan je een tafeltje bij het raam bemachtigen om dit gevoel optimaal te ervaren.

Nieuw bij I-Dock is het ‘Kids for free-arrangement’. Een kind tot 12 jaar eet gratis een driegangendiner van een speciale menukaart wanneer de volwassene minimaal een hoofdgerecht bestelt. Samen met zoon Moos en vriendinnetje Jill brachten wij een bezoek aan I-Dock om hier gebruik van te maken, met de grote vraag: ‘Wat vinden kinderen van het arrangement?’ Beiden nemen de taak om dit Kids for free-arrangement te beoordelen uiterst serieus en kijken bedenkelijk wanneer de kleurplaat slash placemat en kleurpotloden op tafel worden gelegd. Als 11-jarigen schijnen ze zich ietwat te oud voor een kleurplaat. ‘Maar voor kinderen tot 10 jaar is het prima, hoor!’, verzekeren zij ons. De aandacht verplaatst zich al snel naar het menu rechtsboven. Daar kunnen ze zonder problemen uit kiezen, al slaan ze het voorgerecht deze keer over. Dat zou teveel worden, verwachten ze. ‘Ik denk wel dat er kinderen zijn die patat willen. Waarom staat dat er niet op?’, vraagt Jill. De verklaring dat I-Dock gezond eten wil promoten, klinkt logisch in haar oren en knikt begrijpend. Zelf gaat ze voor de krokante kippendijen en de bietenrisotto. Moos kiest de pasta met gehaktballetjes in tomatensaus. Wanneer je, net zoals hij, denkt dat je dan een gemiddelde spaghetti bolognese geserveerd krijgt, zal je positief verrast worden. Want het gerecht is verre van gemiddeld. Spaghetti nero met een saus van verse tomaten en smakelijke gehaktballetjes. ‘Wauw dat ziet er tof uit!’ Hij neemt een hap. ‘En het smaakt helemaal niet anders, het heeft gewoon een pastasmaak!’ Ook het gerecht van Jill wordt goed ontvangen, al is de smaak van de risotto wat ‘te volwassen’ voor haar. ‘Ik kan me voorstellen dat volwassenen het wel lekker vinden, maar ik vind het wat bitter.’ Na het hoofdgerecht wordt er gezellig gekletst en van het uitzicht genoten. Op de achtergrond horen we loungy muziek en zo nu en dan komt de vriendelijke dame van de bediening vragen of alles nog naar wens is. En terwijl ze op het dessert wachten, ijs met vers fruit, pakken ze alsnog even de kleurpotloden erbij. Komen ze stiekem toch nog van pas!

Aan het eind van de avond zijn ze dik tevreden. En dat geldt ook voor ons. De keuze op onze menukaart was ruim en dat maakte het er niet simpeler op. De keuze viel uiteindelijk op de shannon gerijpte ribeye en de poulet noir. En wat hebben we zitten smullen! Uitermate verrassend was mijn dessert. Hoe verrassend verklap ik hier niet, maar ik raad je aan om er zelf naar toe te gaan en de granny chocolate bestelt.

Conclusie: Het Kids for free-arrangement van I-Dock is een uitstekende oplossing wanneer je graag je kind(eren) mee uit eten wilt nemen. De jongere kinderen kunnen zich tussen de gangen door vermaken met de kleurplaat die tevens als placemat en menukaart dient. De gerechten op de kaart zijn gezond en gevarieerd en biedt de mogelijkheid om je kinderen eens wat anders te laten proeven dan een gemiddeld kindermenu dat bestaat uit bijvoorbeeld patat en kipnuggets. De  gerechten worden geserveerd op een volwassen manier, waardoor ze meer het gevoel krijgen bij de grote mensen te horen. Tel daarbij de sfeer en de service op en je hebt een mooi avondje met je kids. Kortom, een absolute aanrader!

I-Dock restaurant, bar & marina terrace is 7 dagen per week geopend voor ontbijt, koffie, lunch, diner of een cocktail. Voor €34,50 heb je al een 3-gangen surprise menu van de chef. Kijk voor meer informatie, het volledige menu en de verschillende aantrekkelijke arrangementen die worden aangeboden op www.idockrestaurant.nl

Laat een bericht achter

Navigeer