Beaded bracelets: het resultaat van een inspirerende samenwerking tussen Daily Paper en Tropenmuseum

Het Amsterdamse kledingmerk Daily Paper en Tropenmuseum lanceren een collectie handgemaakte kralenarmbandjes. De beaded bracelets, verkrijgbaar in zes verschillende stijlen, zijn eerlijk geproduceerd in Zuid-Afrika door Africa Ignite. Deze organisatie zorgt voor werkgelegenheid voor de inwoners van de provincie KwaZulu-Natal, het landelijke gebied rond Durban.

Mode in het museum

De oprichters van het Daily Paper, gevormd door hun Afrikaanse roots, laten zich regelmatig inspireren door de diverse culturen die over het continent te vinden zijn. De Afrikaanse invloeden en het moderne design zijn kenmerkend voor hun ontwerpen. In Fashion Cities Africa, een tentoonstelling van het Tropenmuseum over mode in vier Afrikaanse steden, zijn twee Daily Paper-outfits te zien.

Inspirerende plek

Het Tropenmuseum en Daily Paper zijn elkaar niet onbekend: de oprichters van het kledingmerk waren al eerder betrokken bij evenementen en zijn daarnaast regelmatig in het museum te vinden. “Het Tropenmuseum is één van de plekken waar wij inspiratie opdoen voor onze nieuwe collecties. Je ontdekt verhalen uit culturen van over de hele wereld, en je hoeft er niet eens de stad voor uit,” aldus Daily Paper.

De beaded bracelets kosten € 8,95 per stuk en zijn verkrijgbaar in de winkel van het Tropenmuseum, de winkels van Daily Paper op de Bilderdijkstraat en Amsterdam CS en online.

 

Foto: © Sharon Jane Dompig

Laat een bericht achter

Navigeer