Finca Mil Estrellas: een hidden gem in prachtig Andalusië

Na een paar roerige jaren was het tijd voor ons om er tussen uit te gaan. Niet naar een stad voor een weekend weg, maar naar een plek om te kunnen ontsnappen aan het dagelijkse leven, waar niets moet en alles mag. En na een korte zoektocht vonden wij de perfecte spot. 

Op ongeveer 30 kilometer afstand van het vliegveld van Malaga, via bochtige wegen die spectaculaire uitzichten over de ‘campo’ bieden, bevindt zich Finca Mil Estrellas, even buiten het pittoreske Alhaurin El Grande. Deze boutique bed & breakfast is een klein paradijs buiten het toeristische gebied van de Spaanse zonnekust.
Centraal ligt het gemeenschappelijke zwembad met eromheen de zonnebedden waar je gerust een volle dag kunt loungen. Aangrenzend tref je het overdekte terras met een lange tafel waar het rijkelijk gevulde ontbijt, en op verzoek lunch of diner, wordt geserveerd.

Eigenaren Timo en Louiza hebben vierenhalf jaar geleden de finca met het land erom heen gekocht en veelal eigenhandig verbouwd tot de bohemian oase wat het nu is. Samen met hun dochter Maleyka en hondje Daisy wonen zij in het wit gestucte hoofdgebouw, waar ook de meeste comfortabele en goed ingerichte gastenkamers zich bevinden, elk met een privé ingang en sanitaire voorzieningen. De tuin eromheen is begroeid met palmbomen, cactussen, bougainville en andere tropische planten. En als je heel goed luistert, is het enige wat je hoort het geluid van de klankbuizen van de bamboe windgong die door de zachte bries elkaar raken. Zelfs de krekels zijn stil.

Met een een buitentemperatuur in juli van 30 graden is het heerlijk om verkoeling te zoeken in het zwembad om vervolgens, goed ingesmeerd en onder de parasol, in slaap te vallen op een van de loungebedden. In de Honesty Bar kan je terecht voor bronwater, frisdrank, wijn, bier of een Spaanse cava. Wel even eerlijk op schrijven wat je hebt genomen, dan wordt het aan het eind van je verblijf in rekening gebracht. Dit vertrouwen in de gasten is zo typerend voor zo’n kleinschalige setting als deze en ook heel mooi, dat zie je niet vaak meer. Je moet wel heel vals zijn, wil je hier misbruik van maken.

Wanneer je geen behoefte hebt om op zoek te gaan naar een restaurant om te lunchen of te dineren, dan kan je Louiza vragen om daar te eten. Op de ecologische markt in het nabijgelegen Coín doet ze de boodschappen om vervolgens haar gasten gezonde, eerlijke en huisgemaakte gerechten voor te schotelen. De tafel is mooi gedekt en vanuit de keuken komt de aroma je tegemoet, terwijl je de zon langzaam achter de bergen verdwijnen. De gerechten die worden opgediend zijn met alle liefde klaargemaakt en dat proef je, want het diner is werkelijk een feestje voor je smaakpapillen.

Timo en Louiza zijn heel gastvrij, maken graag een praatje en doen er alles aan om hun gasten het naar de zin te maken. Bovendien kennen ze de omgeving goed en kunnen je alles vertellen waar de leukste beachclubs, restaurants, bars en stranden te vinden zijn.

Wij hebben een heerlijke tijd gehad in Finca Mil Estrellas en komen zeker terug!

Wil jij ook helemaal tot rust komen endat home-away-from-home gevoel ervaren, kijk dan eens op de website fincamilestrellas.es

Laat een bericht achter

Navigeer