Vijf tips voor een gezellige herfstvakantie met de kids

De herfstvakantie staat al weer bijna voor de deur. Dat betekent lekker één dag, of twee, of misschien zelfs een week genieten met de kinderen. Gezellig thuis knutselen, warme chocomelk met slagroom drinken, samen appeltaart bakken of wandelen op het strand of in het bos of park. Maar zodra het idee ontstaat om er op uit te gaan is het toch vaak een pittige zoektocht naar leuke uitjes. Daarom hebben we deze vijf tips die het hopelijk wat makkelijker maken:

1. Tentoonstelling 100 jaar Schiphol – klaar voor vertrek

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Gaan jullie ook graag naar Schiphol, zelfs als jullie niet zelf op vakantie gaan? Benieuwd wat er allemaal achter de schermen gebeurt? En willen jullie alles weten over de geschiedenis en toekomst van de grootste luchthaven van Nederland. Dan is de tentoonstelling 100 jaar Schiphol – klaar voor vertrek in het Amsterdam Museum in het centrum van Amsterdam echt een goed idee. En in de herfstvakantie is de toegang voor kids ook nog eens gratis!

Klik hier voor een voorproefje met Bart Meijer, presentator van het Klokhuis.

Amsterdam Museum, Kalverstraat 92 in Amsterdam. Meer info vind je op: www.amsterdammuseum.nl/tentoonstellingen/100-jaar-schiphol

2. Halloween in Plaswijckpark

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Het Rotterdamse Plaswijckpark wordt in de herfstvakantie omgebouwd tot een groot Halloween festijn. Van zaterdag 15 t/m zondag 23 oktober zijn er elke dag tal van activiteiten die in het teken staan van Halloween, dat ook in Nederland in populariteit stijgt. Zowel overdag als in de avond kan er gegriezeld worden, want het park biedt speciale avondopenstellingen.

Wil je precies weten wat je er allemaal te beleven valt en op welke avonden er spannende dingen beleefd kunnen worden, kijk dan op de speciale pagina op de website van Plaswijckpark. Daar kan je ook informatie vinden over de (voor)verkoop van de avondkaarten.

Plaswijckpark ligt aan de Ringdijk 20 in Rotterdam.

3. Kinderboekenmarkt

Foto: Facebook
Foto: Facebook

De Kinderboekenmarkt bestaat 40 jaar en dat moet gevierd worden! En gezien het motto van de Nationale Kinderboekenweek 2016 Voor altijd jong! is dit een geweldig uitje voor opa en oma om samen met de kleinkinderen te doen. Zoals elk jaar zijn er workshops, diverse optredens van schrijvers en natuurlijk… een hele hoop boeken! Ga voor het hele programma naar de website: www.kinderboekenmarkt.nl

De Kinderboekenmarkt vindt plaats op zondag 16 oktober van 11.00 – 17.00 uur in ZUID57 aan de Zuidlarenstraat 57. En de toegang? Die is gratis!

4. Cinekid Festival

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Ook Cinekid is jarig en bestaat maar liefst 30 jaar. En ook dit jaar kunnen kids tussen 4 en 14 jaar die van 15 tot en met 21 oktober op de Westergasfabriek in Amsterdam en in meer dan 30 filmtheaters door heel Nederland terecht voor films, creatieve workshops, masterclasses en veel meer.

Is dit festival iets voor jouw kind(eren)? Surf dan snel naar www.cinekid.nl voor informatie over het programma en prijzen.

5. Tentoonstelling Let’s You Tube

Foto: www.beeldengeluid.nl
Foto: www.beeldengeluid.nl

Steeds meer kinderen vinden het tegenwoordig interessant om een You Tube kanaal te hebben. Wat is er dan leuker dan om alles te weten te komen over dit medium. Kom erachter hoe het allemaal is begonnen, volg workshops en masterclasses. Je kan zelfs je eigen video maken in de You Tube Rooms. En wie weet loop je nog een bekende You Tuber tegen het lijf!

Ga voor meer info en tickets naar http://www.beeldengeluid.nl/letsyoutube

 

De tentoonstelling vindt plaats in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Media Parkboulevard 1 in Hilversum.

 

Laat een bericht achter

Navigeer