Mooi in quarantaine: Rustig aan het water

Ik staar over het water. De meeuwen vliegen sierlijk om elkaar heen en landen een voor een in het water. Langzaam sluit ik mijn ogen en voel hoe de kou lichtjes over mijn wangen blaast. Achter mij hoor ik een groepje schoolkinderen langslopen. Het gezellige gebabbel wordt onderbroken wanneer de juf ze onderbreekt met aanwijzigingen. Dan is het weer stil en het enige wat ik nu hoor is, in de verte, een voorbijrijdende tram. Deze lockdown voelt op bepaalde momenten heel onprettig. Het brengt veel onduidelijkheid en angst met zich mee op allerlei gebieden en daarmee ook onrust die in mijn hele lichaam is te voelen. Momenten als deze, alleen, ’s ochtends vroeg in de buitenlucht, met het zachtjes kabbelende water voor mij, zijn dan heel fijn. Als een slak die in zijn huisje kruipt, trek ik me terug in mijn eigen zone. Ik luister naar mijn ademhaling, wat hypnotiserend werkt. Pas wanneer mijn spieren de spanning hebben losgelaten en de rust in mijn hoofd en lijf is teruggekeerd, open ik mijn ogen en kan deze dag echt beginnen.

– van der Palmkade

In ‘Mooi in quarantaine’ ga ik op zoek naar mooie momenten gedurende de coronacrisis. Tijdens mijn bijna dagelijkse ochtendwandeling door mijn woonplaats Amsterdam leg ik deze vast met de camera van mijn smartphone of een fotocamera. 

Laat een bericht achter

Navigeer